Erikoishammaslääkäri

Hyvä suun terveys on tärkeä osa yleisterveyttä.

Purentafysiologian ja protetiikan erikoishammaslääkäri, joka tehnyt laajasti tutkimusta purennan toiminnasta Turun yliopiston kanssa, paneutuu potilaan purennallisiin ongelmiin, kasvojen alueen särkyihin sekä hammaspuutoksiin.

Kasvosäryn taustalla voi olla useita eri syitä, erikoishammaslääkärimme on tehnyt pitkän uran eri kiputilojen syiden selvittämiseen ja hoitoon.

Hammas poistettu, mitä seuraavaksi? Implantti on oiva tapa korvata puuttuva hammas. Implanttia puhdistetaan samoin kuin omia hampaita. Implanttihoidossa leukaluuhun leikataan keinojuuri, jonka varaan myöhemmin tehdään hammas eli kruunu. Kokemusta keinojuurihoidoista löytyy 35 vuoden ajalta.

Meillä voit saada hammashoidon ajaksi suun kautta otettavan esilääkkeen tai suonen sisäisesti annostellun esilääkkeen. Suonensisäisessä esilääkityksessä potilaalle ei jää muistoja käynnistä, osa potilaista jopa nukahtaa hoidon ajaksi. Esilääketipan antaa ja vaikutusta valvoo ELL Seppo Kuttila. Esilääkitty potilas tarvitsee saattajan mukaan sekä kotiin seuraksi muutaman tunnin ajaksi hoidon jälkeen.

Hammas joudutaan juurihoitamaan, kun hammas on kipuillut pitkään, siinä on tulehdusta, hammas on mennyt kuolioon tai lohjennut/reikiintynyt laajasti. Juurihoidon myötä oma hammas voidaan säilyttää, eikä hammasta välttämättä tarvitse poistaa. Juurihoidon hintaan vaikuttaa hampaan juurien määrä ja kuinka vaativa hoito on toteuttaa. Juurihoidon jälkeen tulisi päättää, millainen paikka tai kruunu hampaaseen tehdään.

Purentakisko valmistetaan, jos ilmenee yöllistä narskuttelua. Narskuttelu kuluttaa hampaita, aiheuttaa lohkeamia, epämääristä oireilua hampaissa sekä kipeyttää kasvojen ja niskan lihaksia. Kiskoa käytetään nukkuessa ja se kestää käytössä n. 10-15 vuotta. Kiskon käyttö suojaa hampaita ja rentouttaa lihaksia. Useimmilla se myös parantaa unenlaatua.